Aula Huygenscollege, 2e Constantijn Huygensstraat 31, 1054 NN Amsterdam 0612933659

Zajednica

Folklore Danshuis

Korte Cursussen

Dit zijn kortlopende cursussen van een paar weken of maanden.
Je wordt ondergedompeld in de danscultuur van een bepaald land of gebied. Iedere cursus wordt gegeven door een specialist met een gedegen kennis van de desbetreffende dansstijl en /of cultuur van een land.
Heb je minimaal 2 jaar Internationaal gedanst, of pik je snel de passen en de combinaties op en wil je méér; dan zijn deze cursussen beslist een fantastische uitdaging voor jou! Een proefles kost  € 22,50, =.  Een proefles per cursus.  In het schema hieronder staan de data en cursusprijs.

Belangrijk:  in verband met de coronacrisis is het verplicht je van te voren aan te melden!

Wij willen liefst een week voor aanvang 10 vooraanmeldingen hebben dan gaat de cursus door. Je betaalt dan de prijs met korting.

Stort het te betalen bedrag  op rekening: NL17 INGB 000 51 41 490 en vermeld erbij om welke activiteit en welk niveau het gaat.
Zet je telefoonnummer er bij. Je kunt bij ons ook pinnen

Gagaoezen Roemeens,Vlachen o.l.v. Dominike Karantzounis. vrijdagavond.

Vlachi is een verzameling van volken verspreid door Zuidoost Europa. Vlach betekend oorspronkelijk buitenlander/vreemde. Het eerste volk wat zo genoemd werd waren de Roemenen in het Byzantijnse rijk in het jaar 550. Dit oorspronkelijk Germaanse woord wordt nu gebruikt voor veel verschillende volken in Oost Europa. In deze cursus leer je oa. veel verschillende Vlachi dansen uit verschillende landen. Van de Vlaske dansen uit Servië tot de Macedo-Aromenen in het Roemeense Dobrogea. Daarnaast de mooie dansen van de Gagaoezen en Dominike zn specialiteit: Roemeense dans.

                                                                Bulgaars o.l.v. Jaap Leegwater. donderdagavond

Jaap Leegwater geniet internationale bekendheid als specialist op het gebied van de Bulgaarse dans en muziek. In deze cursus brengt hij dansen die ooit en misschien nog steeds erg populair waren / zijn in de danswereld.
Bulgaarse dans en muziek wordt gekenmerkt door onregelmatige maatsoorten. Daarom is Bulgaarse danservaring handig en gewenst.

Nr: Cursusnaam: Docent: Lesdata: Lestijd: Prijs /m.korting
5. Gagaoezen, Roemeens, Vlachen Dominike Karantzounis 29 okt-19 nov. 20 – 22 € 90 / € 80
6. Bulgaars Jaap Leegwater 17 mrt- 7 apr. 20 – 22 € 90 /€ 80