Argonautenstraat 13, 1076 KJ Amsterdam info@zajednica.nl 0612933659

Zajednica

Folklore Danshuis

Korte Cursussen

Dit zijn kortlopende cursussen van een paar weken of maanden.
Je wordt ondergedompeld in de danscultuur van een bepaald land of gebied. Iedere cursus wordt gegeven door een specialist met een gedegen kennis van de desbetreffende dansstijl en /of cultuur van een land.
Heb je minimaal 2 jaar Internationaal gedanst, of pik je snel de passen en de combinaties op en wil je méér; dan zijn deze cursussen beslist een fantastische uitdaging voor jou! Een proefles kost  € 15, =.  Een proefles per cursus. In het schema hieronder staan de data en cursusprijs.

Belangrijk: van te voren aanmelden!

Docenten willen van te voren weten hoeveel cursisten ze op hun cursus krijgen.
Wij willen liefst een week voor aanvang 10 vooraanmeldingen hebben dan gaat de cursus door. Je betaalt dan de prijs met korting.

Stort het te betalen bedrag  op rekening: NL17 INGB 000 51 41 490 en vermeld erbij om welke activiteit en welk niveau het gaat.
Zet je telefoonnummer er bij.

Bulgaars o.l.v. Bianca de Jong

Bianca heeft een grote liefde voor Bulgarije ontwikkeld en deelt dat graag.
Een heldere manier van uitleg en een enthousiaste presentatie zijn kenmerkend voor haar manier van lesgeven. Verder staat zij altijd open voor inbreng van de cursisten in het dansprogramma.

Grieks o.l.v. Jur Andringa

“Ik ben Jur Andringa en volksdans al mijn hele leven met groot plezier en vooral de laatste jaren met de nadruk op de Griekse dansen.  Hiermee hoop ik het plezier door te geven van de dansen van heel Griekenland zodat er tijdens b.v. een feest lekker mee gedanst kan worden.  In 2011 kreeg ik op Kreta een Award uitgereikt, in een avondvullend programma, vanwege mijn bijdrage aan de dansen van Kreta die ik in  Nederland heb aangeleerd en daar ben ik nog steeds heel trots op.”

Wereldzang o.l.v. Joke van der Weide

Joke is een duizendpoot. Zij gaf o.m. gedurende 25 jaar folkloreles (zang, dans en muziek) aan allerlei doelgroepen.  Zij danste in demonstratiegroepen, gaf folkloreprojecten op scholen door heel Nederland en danste, zong en speelde op festivals in binnen- en buitenland. Verder organiseert zij kunstzinnige kampen en projectkoren, d.w.z. een periode verdieping in een bepaalde cultuur (achtergrond, culinair etc.) en zij verzorgt zangworkshops. Wat ze verder daarnaast nog doet is te lezen op de website de Kunstwerkplaats ”Quinta Essentia” (www.kunstwerkplaats.com).

Door haar vele contacten met mensen uit allerlei culturen heeft Joke een breed repertoire aan wereldmuziek opgebouwd en kan ze putten uit een grote bron. Omdat Joke ook was verbonden aan het Daklozenkoor “De Straatklinkers” maakte zij op een bijzondere manier kennis en contact met mensen uit alle culturen. Het repertoire bestaat niet alleen uit liederen uit Afrika, Georgie, Balkan, Scandinavie, Griekenland, Israel, Shanty, maar bijvoorbeeld ook het “jaren 60- repertoire” en “het Amsterdamse”. De meerstemmige liederen worden op het gehoor aangeleerd. Lezen van bladmuziek is dus niet noodzakelijk.

Wegens groot enthousiasme van deelnemers bieden we nu zang aan in de vorm van een cursus. Iedere keer als er een Mokum Folkpodium is bij Zajednica kun je van 11 uur tot 12.30 komen zingen.   Data: 22 oktober, 19 november, 17 december ( kerstzang ), 21 januari, 25 februari, 18 maart en inhaalles 15 april.              Losse les kost 15 euro.

Vergeten toppers Israëlisch o.l.v. Angela Reutlinger.

“Vergeten toppers”: doordat er zo veel Israëlische dansen worden gemaakt, verdwijnen helaas sommige populaire dansen uit het repertoire. Iedereen weet wel één of meer dansen die “nooit meer” gedanst worden. Geef je verzoeken daarom door aan Angela: a.reutlinger@telfort.nl

Goud van Oud Bulgaars o.l.v. Jaap Leegwater.

Jaap Leegwater geniet internationale bekendheid als specialist op het gebied van de Bulgaarse dans en muziek. In deze cursus brengt hij dansen die ooit en misschien nog steeds erg populair waren in de danswereld.
Bulgaarse dans en muziek wordt gekenmerkt door onregelmatige maatsoorten. Daarom is Bulgaarse danservaring handig en gewenst.

Nr: Cursusnaam: Docent: Lesdata: Lestijd: Prijs /m.korting
7 Bulgaars Bianca de Jong  23 okt. – 27 nov. 20 – 22 € 90,00 / € 81,00
8 Grieks Jur Andringa  5 feb. – 26 feb. 20 – 22 € 60,00 / € 54,00
9* Wereldzang Joke van der Weide voor elke Mokum Folkmiddag zie beschrijving 11 – 12.30 € 65,00 / € 60,00
11 Vergeten toppers Israëlisch Angela Reutlinger 23 + 30 april 20 – 22 € 30,00 / € 27,00
12 Goud van oud Bulgaars Jaap Leegwater 4 juni  – 25 juni 20 – 22 € 60,00 / € 54,00