Argonautenstraat 13, 1076 KJ Amsterdam info@zajednica.nl 0612933659

Zajednica

Folklore Danshuis

Dansworkshops

Dit zijn dansworkshops van een middag of een avond met dansen uit een bepaald land of uit een bepaalde streek.
Minimaal twee jaar danservaring is hiervoor gewenst. Deze workshops zijn juist ook geschikt voor dansdocenten die hun programma willen uitbreiden met nieuwe dansen. Geef je van te voren op: een workshop gaat pas door als er een week voor aanvang minimaal 10 aanmeldingen zijn.

LET OP: betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag tot 21.00 uur.

Stort het te betalen bedrag min de eventuele korting op rekening: NL17 INGB 000 51 41 490 en vermeld erbij om welke activiteit en welk niveau ( indien van toepassing) het gaat.
Zet je telefoonnummer er bij.

Macedonische dans o.l.v. Jacqueline Bossink. zondag 29 oktober 2017.  13-17 uur.                                     Jacqueline Bossink heeft een passie voor de Macedonische dans die zij erg graag met belangstellenden wil delen! De diversiteit in muziek, in maatsoorten die zowel regelmatig als onregelmatig kunnen zijn, in dansstijl, van ingetogen tot vliegensvlug voetenwerk, zitten in haar hart en hebben daar een vaste plek veroverd. Jacqueline is zo’n 25 jaar geleden gevallen voor het volksdansen toen ze ieder jaar naar Macedonië ging. Elke avond werd er gedanst en het dansen leerde ze van de plaatselijke bevolking. Enige jaren geleden heeft ze het Macedonische dansprogramma van Martin Ihns overgenomen.

Debka’s en Jemenitische dansen o.l.v. Angela Reutlinger. zondag 14 januari 2018.  13-17 uur.
Twee bijzondere stijlen Israëlisch: de krachtige Debka en de lichtvoetige Jemenitische stijl. Deze dansdag is al jaren lang een groot succes.

Staphorster stipwerk o.l.v. Maartje van Klink. zondag 4 februari 2018.  13-17 uur.                                       Aangenaam, ik ben Maartje. Ik ben in het dagelijks leven huisarts in opleiding en in mijn vrije tijd creatief op veler gebied. Na mijn diplomering als arts heb ik in 2015 de vakopleiding Staphorster Stipwerk gevolgd, aangeboden door Stichting Staphorster Stipwerk.   Tijdens deze opleiding heb ik me kunnen bekwamen in de oude textielbewerkingstechniek van het Staphorster Stipwerk en het maken van stempels.Op 03 juli 2015 heb ik mijn meesterproef gepresenteerd en heb ik mijn diploma behaald. Ik ben vanaf heden dus officieel ambachtsvrouw in het Staphorster Stipwerk. Met dit diploma op zak geef ik nu hobbymatig workshops Staphorster Stipwerk.”

  http://mmjvanklink.wixsite.com/stipwerk

Hierboven staat de link naar de website van Maartje, waar je meer kunt lezen.

Zwarte zee dansen o.l.v. Caspar Bik.  zondag 11 maart 2018.  13-17 uur.
Geïnspireerd door zijn  reizen rond de Zwarte Zee, leert Caspar Bik ons dansen die de verscheidenheid aan culturen in dit gebied laten zien. Met dansen uit Bulgarije, Turkije en Georgië is er voor elk wat wils, van gestileerde, technische dansen tot puur folkloristische dansen zoals ze tot vandaag de dag op ieder feest ter plaatse gedanst worden.

Caspar Bik  danst sedert 1993 in verschillende amateurgroepen internationale folklore.  In 2013 studeerde hij af aan Codarts Rotterdam als docent dans, maar al sinds 2007 is hij dansleider en vanaf 2010 ook choreograaf voor diverse theatergroepen. Caspar is gespecialiseerd in werelddans en de dansen rond de Zwarte Zee, waarin hij ons op 11 maart zal onderdompelen.

Roma dansen o.l.v. Maurits van Geel (Along the roma trail)   zondag 8 april 2018.  13-17 uur.
Een bijzonder aspect aan de dansen van de Roma is het improviseren en variëren vanuit een bestaande vorm. Juist dit belangrijke aspect heeft Maurits in zijn dansprogramma Along the Roma trail een plek weten te geven.

Het programma bevat dansen uit India, Rusland, Hongarije, Roemenië en Slowakije.

Hoewel de Roma oorspronkelijk uit India komen, geeft hun andere naam Reizigers, al aan dat hun cultuur over grote delen van de wereld is verspreid. Zij drukten ook vaak hun (muzikale) stempel op lokale culturen in landen waar zij zich vestigden.
Een belangrijk aspect is het karakter van Roma muziek, variërend van lyrisch tot energiek, dat een groot publiek aanspreekt. Ook de dansen reflecteren deze diversiteit in temperament. Ook zal Maurits vertellen over de oorsprong en de achtergronden van de Roma.

Danssoort Docent Datum Tijd *Prijs *kortingsprijs
Bulgaars Dimitar Petrov 24 september 13 – 17 € 23,50 € 21,50
Macedonisch Jacqueline Bossink 29 oktober 13 – 17 € 23,50 € 21,50
Debka/Jemenitisch Angela Reutlinger 14 januari 13 – 17 € 23,50 € 21,50
Staphorster stipwerk Maartje van Klink 04 februari 13 – 17 € 15,= € 12,50
Zwarte zee dansen Caspar Bik 11 maart 13 – 17 € 23,= € 20,70
Roma dansen Maurits van Geel  08 april 13 – 17 € 23,= € 20,70

*Prijs: de gewone prijs.

*Kortingsprijs: bij vooruitbetaling.