Aula Huygenscollege, 2e Constantijn Huygensstraat 31, 1054 NN Amsterdam info@zajednica.nl 0612933659

Zajednica

Folklore Danshuis

Korte Cursussen

Dit zijn kortlopende cursussen van een paar weken of maanden.
Je wordt ondergedompeld in de danscultuur van een bepaald land of gebied. Iedere cursus wordt gegeven door een specialist met een gedegen kennis van de desbetreffende dansstijl en /of cultuur van een land.
Heb je minimaal 2 jaar Internationaal gedanst, of pik je snel de passen en de combinaties op en wil je méér; dan zijn deze cursussen beslist een fantastische uitdaging voor jou! Een proefles kost  € 17,50, =.  Een proefles per cursus.                      In het schema hieronder staan de data en cursusprijs.

Belangrijk: van te voren aanmelden!

Docenten willen van te voren weten hoeveel cursisten ze op hun cursus krijgen.
Wij willen liefst een week voor aanvang 10 vooraanmeldingen hebben dan gaat de cursus door. Je betaalt dan de prijs met korting.

Stort het te betalen bedrag  op rekening: NL17 INGB 000 51 41 490 en vermeld erbij om welke activiteit en welk niveau het gaat.
Zet je telefoonnummer er bij.

Bulgaars o.l.v. Bianca de Jong   maandagavond

Bianca heeft een grote liefde voor Bulgarije ontwikkeld en deelt dat graag.
Een heldere manier van uitleg en een enthousiaste presentatie zijn kenmerkend voor haar manier van lesgeven. Verder staat zij altijd open voor inbreng van de cursisten in het dansprogramma.

Grieks o.l.v. Jur Andringa   maandagavond

“Ik ben Jur Andringa en volksdans al mijn hele leven met groot plezier en vooral de laatste jaren met de nadruk op de Griekse dansen.  Hiermee hoop ik het plezier door te geven van de dansen van heel Griekenland zodat er tijdens b.v. een feest lekker mee gedanst kan worden.  In 2011 kreeg ik op Kreta een Award uitgereikt, in een avondvullend programma, vanwege mijn bijdrage aan de dansen van Kreta die ik in  Nederland heb aangeleerd en daar ben ik nog steeds heel trots op.”

Turks Roman en Turkse vrouwendansen o.l.v. Selena Onatli,  maandagavond

Hallo beste dansers,

Ik ben Selena Onatli. Na de dansopleiding in Haarlem ben ik een half jaar in Turkije geweest om me te verdiepen in Turkse dans.Roman sprak mij het meeste aan omdat het heel erg gericht is op vrijheid, sierlijkheid en improvisatie. Voor ons volksdansers kan dat laatste echt een uitdaging zijn. Uiteraard heb ik mijn meeste dansen gechoreografeerd, maar ik zal ook aandacht besteden aan improvisatie. Naast roman zal ik ook n paar dansen uit andere streken van Turkije aanleren. Wel met als bindende factor vrouwelijkheid en sierlijkheid. Het zal er soms pittig aan toe gaan dus enige danservaring is voor deze cursus wel nodig. Sommige dansen heb ik vorig jaar ook bij Terp / AVC aangeleerd.

Hoop jullie te zien,

groetjes Selena

Goud van Oud Bulgaars o.l.v. Jaap Leegwater.  maandagavond

Jaap Leegwater geniet internationale bekendheid als specialist op het gebied van de Bulgaarse dans en muziek. In deze cursus brengt hij dansen die ooit en misschien nog steeds erg populair waren in de danswereld.
Bulgaarse dans en muziek wordt gekenmerkt door onregelmatige maatsoorten. Daarom is Bulgaarse danservaring handig en gewenst.

Vergeten toppers Israëlisch o.l.v. Angela Reutlinger.  donderdagavond

“Vergeten toppers”: doordat er zo veel Israëlische dansen worden gemaakt, verdwijnen helaas sommige populaire dansen uit het repertoire. Iedereen weet wel één of meer dansen die “nooit meer” gedanst worden. Geef je verzoeken daarom door aan Angela: a.reutlinger@telfort.nl

Nr: Cursusnaam: Docent: Lesdata: Lestijd: Prijs /m.korting
7 Bulgaars Bianca de Jong  10 sep. – 15 okt.. 20 – 22 €100,00 / € 90,00
8 Grieks Jur Andringa  5 nov. – 26 nov. 20 – 22 € 66,00 / € 60,00
9 Turks Roma Selena Onatli  7 mrt. – 28 mrt. 20 – 22 € 66,00 / € 60,00
10 Goud van oud Bulgaars Jaap Leegwater

gaat helaas niet door

20 mei – 17 juni 20 – 22 € 66,00 / € 60,00
11 Israëlisch – Vergeten toppers Angela Reutlinger 6 juni  – 20 juni 20 – 22 € 50,00 / € 45,00