Argonautenstraat 13, 1076 KJ Amsterdam info@zajednica.nl 0612933659

Zajednica

Folklore Danshuis

Korte Cursussen

Dit zijn kortlopende cursussen van een paar weken of maanden.
Je wordt ondergedompeld in de danscultuur van een bepaald land of gebied. Iedere cursus wordt gegeven door een specialist met een gedegen kennis van de desbetreffende dansstijl en /of cultuur van een land.
Heb je minimaal 2 jaar Internationaal gedanst, of pik je snel de passen en de combinaties op en wil je méér; dan zijn deze cursussen beslist een fantastische uitdaging voor jou! Een proefles kost  € 15, =. Een proefles per cursus. In het schema hieronder staan de data en cursusprijs.

Belangrijk: van te voren aanmelden!

Docenten willen van te voren weten hoeveel cursisten ze op hun cursus krijgen.
Wij willen liefst een week voor aanvang 10 vooraanmeldingen hebben dan gaat de cursus door.

Stort het te betalen bedrag min de eventuele korting op rekening: NL17 INGB 000 51 41 490 en vermeld erbij om welke activiteit en welk niveau het gaat.
Zet je telefoonnummer er bij.

Bulgaars o.l.v. Bianca de Jong.
Bianca heeft een grote liefde voor Bulgarije ontwikkeld en deelt dat graag.
Een heldere manier van uitleg en een enthousiaste presentatie zijn kenmerkend voor haar manier van lesgeven. Verder staat zij altijd open voor inbreng van de cursisten in het dansprogramma.

Afrikaans o.l.v. Marian Dors
http://www.mariandors.nl/site/

Moderne west Afrikaanse dans door Marian Dors

Met veel enthousiasme en een inspirerende manier van lesgeven geeft Marian Dors haar leerlingen een fusie tussen moderne dans en west Afrikaanse dans.

Marian geeft les en coördineert stage voor de studenten op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Docent Dans, werkt bij st. JAM en coördineert een aantal kunstklassen in het voortgezet onderwijs.

Haar specialiteit is dans uit West Afrika. Traditionele ritmes worden afgewisseld met herkenbare moderne beats en bewegingen. De dansen kenmerken zich door isolaties, polycentriek en polyritmiek en het groepsgevoel. Het ritme en de intensiteit worden langzaam in de kring opgebouwd, met ruime aandacht voor warming-up, stretchen, cooling-down.

De cursisten krijgen ruimte om te improviseren en zelf te creëren. De dansen zullen worden gedanst op een west Afrikaanse beat.

Balkan  – dansen van de Vlachen o.l.v. Dominike Karantzounis.
Vlachi is een verzameling van volken verspreid door Zuidoost Europa. Vlach betekent oorspronkelijk buitenlander / vreemde. Het eerste volk dat zo genoemd werd waren de Roemenen in het Byzantijnse rijk in het jaar 550. Dit oorspronkelijk Germaanse woord wordt nu gebruikt voor vele verschillende volken in Oost Europa. In deze cursus leer je dansen uit verschillende landen: van de Vlaske dansen uit Servië tot de Macedo – Aromenen in het Roemeense Dobrogea.

Goud van Oud Israëlisch o.l.v. Angela Reutlinger.
Goud-van-oud” Israëlisch kenmerkt zich door dansen die nog relatief eenvoudig van samenstelling, maar zeer “smaakvol” zijn. Verzoeken zijn in te dienen bij Angela op a.reutlinger@telfort.nl.

Goud van Oud Bulgaars o.l.v. Jaap Leegwater.
Jaap Leegwater geniet internationale bekendheid als specialist op het gebied van de Bulgaarse dans en muziek. In deze cursus brengt hij dansen die ooit en misschien nog steeds erg populair waren in de danswereld.
Bulgaarse dans en muziek wordt gekenmerkt door onregelmatige maatsoorten. Daarom is Bulgaarse danservaring handig en gewenst.

Nr: Cursusnaam: Docent: Lesdata: Lestijd: Prijs /m.korting
8 Bulgaars Bianca de Jong  8 sep – 13 okt 20 – 22 € 87,00 / € 78,30
9 Afrikaans Marian Dors  5 nov – 26 nov 20 – 22 € 58,00 / € 52,20
10 Dansen van de Vlachen Dominike Karantzounis 12 jan –  2 feb 20 – 22 € 50,00 / € 45,00
11 Goud van oud Israëlisch Angela Reutlinger 11 mei  – 18 mei 20 – 22 € 29,00 / € 26,10
12 Goud van oud Bulgaars Jaap Leegwater 1 juni  – 22 juni 20 – 22 € 58,00 / € 52,20